Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>Съдът отне имущество за близо 900 хил. лв. от призводител и разпространител на наркотици


Актуално - Новини

13.08.2014 | 00:00

Съдът отне имущество за близо 900 хил. лв. от призводител и разпространител на наркотици

Имуществото на две лица, осъдени за производство и търговия с наркотици на стойност близо 900 хил. лв., бе отнето в полза на държавата по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). И двете дела са по реда на отмененият Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

С окончателно решение на Сливенския окръжен съд от Иван Терзиев по прякор Беленския е отнето имущество на стойност 630 хил. лв, което включва няколко автомобила, акции в търговски дружества и средства по банкови сметки и от продажба на движимо и недвижимо имущество.

В началото на 2008 г. Терзиев бе заловен край гр. Елена с около 6 кг. хероин. По-късно в дома му в сливенското село Бяла са открити още 60 кг. наркотик – хероин и амфетамини, скрити в машина за печене на ядки. Той е известен в района като производител на гъби, имал е и фирма за ядки.

С решение на Софийски градски съд от Емил Диковски от гр. Бяла Слатина е отнето имущество на стойност 254 604 лв., което включва два апартамента в София, както и суми от продажбата на недвижим имот. През 2010 г. Диковски е задържан, след като при специализирана акция в служебния автомобил, който е шофирал, както и в дома му са открити наркотични вещества.

Връщане към списък