Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>Подписана е инструкция за взаимодействие във връзка с прилагането на ЗОНПИ


Актуално - Новини

22.05.2013 | 00:00

Подписана е инструкция за взаимодействие във връзка с прилагането на ЗОНПИ

С инструкцията се подобрява необходимата координация между институциите, за да може Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) да изпълнява ефективно задълженията си.

Инструкцията беше подписана в Министерски съвет от председателя на КОНПИ Пламен Георгиев, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на ДАНС Константин Казаков и вицепремиерите и министри на вътрешните работи Цветан Цветанов и на финансите Симеон Дянков.

Целта е да се постигне по-ефективно взаимодействие между ръководените от тях ведомства във връзка с прилагането на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество (ЗОНПИ).

Няма как да се постигнат високи резултати без да има взаимодействие между органите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, органите на Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите и ДАНС каза председателят на КОНПИ Пламен Георгиев. С документът се създава работещ механизъм, който да подпомогне Комисията за постигането на резултатите, които се очакват от обществото да бъде отнето имуществото на хората, придобили го по незаконосъобразен начин, както и да се преодолее дефицитът на справедливост, допълни още Георгиев.

Връщане към списък