Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КПКОНПИ участва във форум, посветен на информационната сигурност


Актуално - Новини

26.04.2018 | 00:00

КПКОНПИ участва във форум, посветен на информационната сигурност

Дирекция “Международна дейност, координация и контрол” в КПКОНПИ беше съорганизатор и участник в тристранна среща, посветена на проблемите и новите предизвикателства, свързани с криптовалутите и информационната сигурност.

Събитието се проведе на 24 април в гр. Русе, в Мраморната зала на Окръжен съд - Русе. На форума присъстваха директорът на дирекция “Международна дейност, координация и контрол” в КПКОНПИ г-н Трифон Трифонов, директорът на ТД – Велико Търново г-н Николай Колев, окръжният прокурор на Русе г-н Георги Георгиев, неговият заместник г-н Мирослав Маринов и близо 50 представители на МВР, Окръжна прокуратура - Русе и Окръжен съд - Русе.

По време на разговорите присъстващите обмениха опит и споделиха добри практики в областта на киберсигурността, като акцент в разговорите беше блокчейн технологията, начинът на обезпечаване на активите и законодателните възможности в тази сфера. Експертите от тристранната среща се договориха за периодично провеждане на такъв вид срещи с оглед по-добро сътрудничество.

Връщане към списък