Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ запорира имущество за 1.674 млн. лв. на обвиняеми в пране на пари


Актуално - Новини

16.10.2014 | 00:00

КОНПИ запорира имущество за 1.674 млн. лв. на обвиняеми в пране на пари

Софийският градски съд е уважил искането на инспекторите на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) и е наложил запор и възбрана на имущество на стойност 1 673 742 лв., собственост на Валентина Йорданова и семейството Юлиана и Методи Йорданови. Тримата са част от организирана престъпна група за пране на пари, разкрита при съвместна операция на българските служби и DEA (Агенцията за борба с наркотиците към Министерство на правосъдието на САЩ).

На Валентина Йорданова и малолетната й дъщеря са запорирани апартамент и налични суми по банкови сметки на обща стойност 805 302 лв. Обезпеченото имущество на съпрузите Юлиана и Методи Йорданови възлиза на 868 440 лв., което са пет леки автомобила и налични суми по банкови сметки.

Междувременно Софийският апелативен съд постанови отнемане на 29 679 лв., налични по банкова сметка на Султан Хусеин. Процедурата срещу Хусеин е по отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Султан Хусеин, който има българско и мароканско гражданство, е осъден за разпространение на наркотици.

Връщане към списък