Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ внесе иск за отнемане на имоти за 1.2 млн. лв. от Наталия Миланова


Актуално - Новини

30.05.2014 | 00:00

КОНПИ внесе иск за отнемане на имоти за 1.2 млн. лв. от Наталия Миланова

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) внесе иск за отнемане на имущество на стойност 1 227 366 лв. от Наталия Миланова. Тя е призната за виновна с окончателна присъда за участие в организирана престъпна група за трафик на хора. Престъпленията са извършени от петима българи и един италиански гражданин в периода 2002-2006 г. на територията на България, Хърватска, Италия и Франция. Организатор на групата е бил съпругът й Янко Миланов, който е починал преди произнасяне на присъдата.

Инспекторите на КОНПИ искат отнемане в полза на държавата на имущество, собственост на Наталия Миланова и фирмата на сина й Йордан Илиев „Енерджи груп 2003“ ЕООД. Става дума за ½ идеална част от къща с разгърната площ от 750 кв.м. и дворно място от 1 340 кв. м. в Костинброд, ½ идеална част от нива 2 945 кв.м. и наличните средства по банковите сметки на Наталия Миланова. Искат се и 694 740 лв.от продажба на имущество.

Процедурата срещу Наталия Миланова е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Връщане към списък