Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ спечели на втора инстанция дело срещу измамница от Долни Дъбник


Актуално - Новини

20.01.2017 | 00:00

КОНПИ спечели на втора инстанция дело срещу измамница от Долни Дъбник

IMG_0180.jpg

Великотърновският апелативен съд потвърди решението на Плевенският окръжен съд, с което от съпрузите Иван и Иванка Маринови се отнема имущество на обща стойност 253 933 лв. Това са основно златни накити – монети, пендари, висулки, гривни, пръстени и синджири. Процедурата срещу тях е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

 

Семейството от Долни Дъбник беше задържано през януари 2014 г. при спецакция на МВР, ДАНС и Окръжната прокуратура в Плевен като част от организирана престъпна група, извършвала измами в Палестинската автономия и пране на пари.

 

В края на 2016 г. първоинстанционният Плевенски окръжен съд призна Иванка Маринова за виновна за измама на три палестински гражданки от Рамала, които е убеждавала, че срещу заплащане ще ги освободи от „проклятието”, което имало над тях и техните близки. Останалите подсъдими, близки роднини на Иванка, са признати за виновни за това, че в периода 2009-2013 г. в град Плевен са получили, използвали и прикрили произхода на парични средства, за които знаели, че са придобити от Иванка Маринова чрез измама.

Връщане към списък