Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ спечели дела срещу наркотрафикант и сводник


Актуално - Новини

11.01.2016 | 00:00

КОНПИ спечели дела срещу наркотрафикант и сводник

IMG_5236.JPG

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели на първа инстанция дело за отнемане на имущество от престъпна дейност за 75 242 лв. срещу Боян Тодоров. До това решение на Хасковския окръжен съд се стигна, след като Пловдивският апелативен съд върна за преразглеждане делото от друг състав на първоинстанционния съд.

Процецурата срещу Боян Тодоров е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. След сключено съдебно споразумение, Тодоров има влязла в сила присъда за част от международна престъпна група за трафик на огромно количество кокаин в картофено пюре през март 2003 г. Хасковският окръжен съд е постановил отнемане на имоти в Димитровград, както и левовата равностойност на дружествени дялове и суми от продажбата на имущество.

Същевременно първоинстанционният Варненски окръжен съд се произнесе с решение в полза на КОНПИ, с което отнема имущество за 149 902 лв. от Ники Станков. Той има влязла в сила присъда за организиране на престъпна група за набиране и транспортиране до Германия и Франция на жени с цел проституция в периода 2000-2006 г.

С решението на първоинстанционния съд от него се отнемат имоти на територията на общ. Аксаково, 5 леки автомобила, налични суми по банкови сметки, както и суми от продажбата на недвижими имоти и множество автомобили.

Връщане към списък