Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ откри нов офис в Стара Загора


Актуално - Новини

25.08.2017 | 00:00

КОНПИ откри нов офис в Стара Загора

Нов офис на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) беше открит в град Стара Загора. Сградата, която е предоставена от държавата, е изцяло ремонтирана за сметка на капиталовите разходи на Комисията и има обособени 18 работни места за инспектори и деловодители.

Офисът е оборудван с видеоконферентна връзка, която позволява на служителите от Териториално бюро Стара Загора директна комуникация с още 14 структури на КОНПИ в цялата страна.

На откриването присъстваха председателят на КОНПИ Пламен Георгиев, областният управител Гергана Микова, директорът на ОД МВР Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев, както и зам.окръжният прокурор Емилия Вакарелска и зам.-районният прокурор Минчо Николов.

По време на официалното откриване г-н Пламен Георгиев съобщи, че към края на август отнетото с окончателни съдебни решения имущество е в размер на 19 182 457 лв. „Това е само дотук, което означава, че тази година ще бъде най-силна въобще в историята на Комисията“, подчерта председателят на КОНПИ и даде пример с предходната 2016 г, когато стойността на отнетото имущество е на обща стойност 18 774 295 лв.

Г-н Пламен Георгиев благодари на областния управител на Стара Загора г-жа Гергана Микова за съдействието и предоставената сграда, както и на служителите на Комисията за създадената добра организация за приключване на ремонта в рамките на 3 месеца.

„Сградата, в която се помещавате, отговаря на всички съвременни изисквания за вашата дейност. Надяваме се, че и резултатите от работата ви ще са ефективни и в полза на цялото ни общество“, каза в отговор г-жа Гергана Микова.

Връщане към списък