Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>КОНПИ иска 230 хил. лв. от разградска омайница


Актуално - Новини

30.12.2014 | 00:00

КОНПИ иска 230 хил. лв. от разградска омайница

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е внесла в Разградския окръжен съд иск за отнемане на имущество на стойност 231 519 лв. от Ресмие Рамаданова от с. Студенец общ. Лозница. Процедурата срещу нея е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество (ЗОПДНПИ).

През лятото на 2013 г. Ресмие Рамаданова е сключила споразумение и се е признала за виновна за неплащане на данъци в особено големи размери за периода 2009-2011 г. Според обвинението, тя е мамила с обещание за брак чужденци от Швейцария, Франция, Австрия, Турция и Германия, които е омайвала по интернет или по телефона. Влюбените мъже й превеждали суми чрез система за експресни международни преводи. В иска на КОНПИ се претендират тези суми, както и наличен лек автомобил.

Същевременно от Русенския окръжен съд е поискано отнемане на имущество на стойност 622 661 лв от Ивелин Петков и съпругата му. То включва 2 имота в гр. Русе и един на територията на общината, 2 автомобила, както и суми по банкови сметки. Той има повдигнато обвинение за това, че в периода 2010-2012 г. многократно е избягвал плащането на данъчни задължения като представител на юридическо лице. Процедурата срещу Петков също е по реда на ЗОПДНПИ.

Връщане към списък