Република България
Комисия за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество
Начало>Актуално>Новини>ИМУЩЕСТВО ЗА ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЛЕВА Е ОТНЕТО ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА


Актуално - Новини

31.05.2018 | 00:00

ИМУЩЕСТВО ЗА ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЛЕВА Е ОТНЕТО ОТ НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА

017.JPG

От началото на 2018 г. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ е конфискувала собственост за близо 4 млн. лв. Това съобщи нейният председател г-н Пламен Георгиев на работна среща в Областната администрация във Велико Търново.

Г-н Георгиев обясни, че в Комисията има десетки сигнали и информация за различни лица, които се проверяват. На въпрос дали сред тях има  магистрати, той отговори, че работата по един такъв случай е много напреднала и скоро ще бъдат съобщени резултати. От думите му стана ясно, че в структурите на КПКОНПИ във всички апелативни райони ще бъдат назначени служители от бившата дирекция „Корупция” в ДАНС, които да работят по установяването на корупционни престъпления.

Председателят на КПКОНПИ запозна  представителите на общинските и държавни институции в областта с новите дейности и правомощия на Комисията, как е структурирана и какви функции има, както и какво предстои в работа й по въвеждане на антикорупционни политики и мерки. Най-голям интерес предизвика темата с декларацията за имущество и интереси, чиито срок за подаване изтича на 8-ми юни.

Връщане към списък